TP-Link a lansat pe piața din România routerul Archer AX80, aducând conexiunea Wi-Fi 6 sub un nou design inovator

Distribuie

București, 29 Iunie 2023 – TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează pe piața din România noul router Wi-Fi 6 AX6000 Dual-Band cu port multi-gigabit de 2.5G Archer AX80, un dispozitiv care oferă performanță crescută, acoperire maximizată și procesare puternică, totul într-un nou design atrăgător, potrivit cu orice locuință modernă.

Archer AX80 îndeplinește toate nevoile utilizatorilor exigenți care își doresc conexiuni rapide și stabile în întreaga casă, fie că fac streaming, se joacă ori au nevoie de viteze mari de descărcare și integrează funcții foarte apreciate precum TP-Link HomeShield și TP-Link OneMesh, pentru ca utilizatorii să se poată bucura de toată puterea și securitatea pe care o poate oferi un router de ultimă generație.

„Odată cu lansarea routerului Archer AX80 pe piața din România ne dorim să le oferim utilizatorilor noștri posibilitatea de a-și duce experiența de navigare online la următorul nivel, din toate punctele de vedere. Ecosistemul IoT devine tot mai complex, așadar este nevoie ca și dispozitivele cu tehnologie Wi-Fi 6 să evolueze către produse din ce în ce mai accesibile și mai performante. Din acest punct de vedere, dincolo de stabilitate și rapiditate, componenta de securitate capătă din ce în ce mai multă importanță, astfel că și de data aceasta, pentru Archer AX80, am pus mare accent pe acest aspect și am integrat multiple funcții de control parental și opțiuni de administrare și monitorizare a rețelei, prin TP-Link HomeShield. Totul pentru ca utilizatorii noștri să se poată bucura de un pachet complet, adaptat cerințelor în continuă schimbare ale vieții și locuinței moderne.”,  a declarat Simona Nijnic, Sales Director TP-Link România.

Latență redusă și mai multă lățime de bandă, cu tehnologia Wi-Fi 6

Combinând tehnologia Wi-Fi 6 cu cea Dual-Band, Archer AX80 oferă o viteză de până la 4804 Mbps în banda de 5GHz și 1148 Mbps în banda de 2.4 GHz și 8 fluxuri de date simultan, pentru o acoperire mai mare și pentru funcționarea dispozitivelor la viteză maximă. Routerul atribuie automat dispozitivele către cea mai eficientă bandă, prin funcția Smart Connect, și astfel le permite acestora să ruleze optim. Astfel, Archer AX80 este cu până la 25% mai rapid decât un dispozitiv compatibil Wi-Fi 5, aspect care transformă orice experiență online într-una memorabilă.

Mai mult, pe lângă vitezele wireless de până 6.0 Gbps cumulate, Archer AX80 dispune și de conexiuni prin cablu. Portul de 2.5 Gbps folosește vitezele multi-gigabit oferite de furnizorul de Internet pentru a asigura o conexiune stabilă pentru toate dispozitivele conectate, iar suportul WAN/LAN oferă opțiuni flexibile de utilizare a porturilor în funcție de nevoile fiecărei rețele în parte, în orice colț al locuinței. Datorită celor 4 antene High-Gain Dual-Band care sporesc semnalul Wi-Fi în toată casa, dar și tehnologiei Beamforming ce localizează dispozitivele conectate și direcționează semnalul spre locul în care se află, utilizatorii se pot bucura de conexiuni mai stabile și mai eficiente oriunde aleg să folosească rețeaua de Internet.

Conectivitate extinsă pentru toate dispozitivele inteligente

În lumea modernă, numărul dispozitivelor conectate dintr-o locuință este în continuă creștere. Tot mai mulți utilizatori își doresc să dezvolte ecosisteme IoT cât mai complexe, iar provocările pentru rețelele Wi-Fi sunt și ele din ce în ce mai mari. Archer AX80 răspunde deja acestor cerințe și vine cu o capacitate de 4 ori mai mare, care asigură viteze crescute pentru conexiunile simultane, reducând simultan timpul de așteptare, datorită tehnologiei 4×4 MU-MIMO.

La o rețea solidă și stabilă contribuie și tehnologia TP-Link OneMesh, metoda simplă și rapidă prin care orice utilizator poate configura o rețea mesh Wi-Fi cu un singur nume și cu o parolă unică Wi-Fi pentru a extinde aria de acoperire a semnalului wireless chiar și spre cele mai îndepărtate colțuri ale locuinței, pe mai multe etaje sau chiar și în grădină. Tot ce trebuie să facă este să conecteze un range extender compatibil cu tehnologia OneMesh la routerul Archer AX80, obținând acoperire Wi-Fi pe suprafețe extinse, management unificat al rețelei, dar și libertatea de a se bucura de conexiune neîntreruptă chiar dacă se deplasează prin locuință, cu funcția Smart Roaming.

Securitate avansată și flexibilitate, inclusiv pentru conexiunile VPN

Odată cu nevoia de performanță și viteză sporite, vine și necesitatea unui sistem avansat de securitate. Pentru a proteja datele utilizatorilor și dispozitivele conectate în rețea, TP-Link a dezvoltat și perfecționat de-a lungul timpului soluția HomeShield, ce integrează numeroase funcții de control parental și pune la dispoziție rapoarte și statistici, pentru ca fiecare să-și poată monitoriza și înțelege mai bine propria rețea. Astfel, Archer AX80 integrează opțiunea Home Network Scanner, care se asigură că pericolele sunt detectate în timp real, prin scanarea completă a rețelei, funcția Quality of Service prioritizează dispozitivele principale, în așa fel încât acestea să poată beneficia de cele mai bune performanțe, în vreme ce opțiunile de Control Parental protejează întreaga familie de pericolele din mediul online, blochează conținutul nepotrivit și permite setarea de limite de timp pentru navigarea online.

De asemenea, routerul Archer AX80 oferă și conexiuni VPN și le permite dispozitivelor din rețea să acceseze servere VPN fără a fi nevoie de instalarea unui software VPN pe fiecare în parte. Dispozitivul poate rula atât conexiunile VPN, cât și cele obișnuite la internet în același timp, oferind securitate și flexibilitate, foarte utile pentru lucrul de acasă, care a devenit deja o obișnuință pentru mulți dintre utilizatori.

Design nou, inovator și instalare simplă și rapidă

Performanța sporită și calitatea conexiunilor sunt completate de un design nou inovator, care transformă routerul Archer AX80 într-o alegere perfectă pentru orice tip de locuință. Aspectul minimalist și amplasarea flexibilă îl fac să fie ideal pentru poziționarea fie pe perete, fie pe o suprafață plană, în așa fel încât să completeze armonios decorul oricărei încăperi.

După găsirea locului perfect, mai rămâne doar configurarea routerului, proces extrem de simplu și rapid care durează doar câteva minute. Fie că preferă să folosească aplicația TP-Link Tether sau interfața web TP-Link, utilizatorii au posibilitatea de a configura Archer AX80 prin doar câteva click-uri. Aplicația TP-Link Tether permite gestionarea setărilor de rețea de pe orice dispozitiv Android sau iOS, trimite notificări atunci când se conectează noi dispozitive și permite actualizări firmware ușoare și rapide.

Routerul Archer AX80 este disponibil pe piața din România și poate fi achiziționat din magazinele marilor retaileri la un preț recomandat de 769 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *