Compania Eaton în România anunță o cifră de afaceri cumulată de 2,2 miliarde de lei în 2022

Distribuie
  • Eaton anunță realizarea unei cifre de afaceri cumulată pe toate business-urile din România de 2,2 miliarde de lei în 2022.
  • Rezultatele financiare arată o creștere de 18% față de anul 2021
  • Eaton deține trei entități distincte pe piața din România: Eaton Electric, Cooper Industries și Eaton Electro Producție, cu două unități de producție în județul Maramureș.
  • La finalul anului 2022, Eaton avea 2.830 de angajați în România
  • Au fost realizate investiții totale de peste 52 de milioane de lei în unitățile Eaton din România

Eaton a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri cumulată pe cele trei ramuri importante de business din România – Eaton Electric, Cooper Industries și Eaton Electro Producție – de 2.202.414.831 de lei (peste 440 de milioane de euro). Rezultatul este sinonim cu o creștere de 18% față de 2021.

Compania a înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri pe toate segmentele și a încheiat anul 2022 cu un total de 2.830 de angajați în România.

Eaton Electric este entitatea care se ocupă de comercializarea echipamentelor Eaton pe piața din România, fiind implicată în mai multe proiecte importante pe parcursul anului trecut. Cifra de afaceri realizată anul trecut, 156.132.949 de lei, este cu 12% mai mare față de cea realizată în 2021. De asemenea, Eaton Electric avea la finalul anului trecut 63 de angajați.

Compania furnizează echipamente Eaton de ultimă generație pentru segmentele Commercial & Industrial, Residential, Datacenter & IT și industria construcțiilor de mașini-unelte. Printre proiectele semnificative în care Eaton Electric a fost partener se numără dezvoltarea de centre de date, cu soluții complete și integrate pentru clienți, modernizarea sistemelor de irigații sau echiparea instituțiilor publice importante cu sisteme de protecție moderne.

”2022 a fost un an încărcat de provocări, care a pus la încercare reziliența echipei noastre, iar rezultatele obținute demonstrează că strategia adoptată a fost una eficientă. Creșterea înregistrată pe toate segmentele ne dă încredere și ne arată că suntem pe drumul cel bun. Investițiile realizate de Eaton în unitățile din România în acest context complex și planurile de a continua acest proces subliniază angajamentul companiei pentru această piață importantă din regiune și de mare potențial. Ne bucurăm că Eaton este una dintre cele mai importante companii din România, atât din punct de vedere al cifrelor, cât și al numărului de angajați, și sunt convins că pe viitor ne vom consolida și mai mult această poziție”, a declarat Gabriel Tache, General Manager Eaton Electric România.

Cooper Industries este una dintre cele 3 unități de producție pe care Eaton le deține în România, iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 444,688,141 de lei, în creștere cu 22% față de anul precedent, având un total de 391 de angajați.

Eaton Electro Producție operează cele două unități de producție din Bușag și Sârbi, raportând pentru 2022 o cifră de afaceri de 1.601.593.741, în creștere cu 18%, și un număr de 2.376 de angajați.

În ceea ce privește investițiile, Eaton a investit 32 de milioane de lei în cele două unități de producție din Maramureș, iar planurile pentru următorii ani vizează continuarea dezvoltării procesului de automatizare/ digitalizare, în paralel cu cel de creștere a produției.

Bugetul pe anul 2023 prevede investiții de aproximativ 22 de milioane de lei în cele două unități, cu obiectivul de a continua acest proces pe termen mediu și lung.

De asemenea, au fost realizate investiții în valoare de aproape 21 de milioane de lei în unitatea de producție din Arad, care va mai beneficia de alte 16 milioane de lei în acest an, pentru continuarea proceselor de digitalizare și automatizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *