Impactul Asociației pastel în 2023: 15 proiecte implementate și peste 18.000 de beneficiari

Distribuie

Asociația pastel, ONG-ul a cărui misiune este #NicioLunăFărăOFaptăBună, raportează rezultatele anului 2023: implementarea a 15 proiecte distincte, pentru 18.700 de beneficiari direcți și indirecți.

Asociația pastel a intervenit anul acesta în următoarele arii de acțiune: sănătate, social, educație incluzivă, protecția mediului și incluziune socială, întărindu-și angajametul ferm în sprijinirea comunităților și în promovarea schimbărilor pozitive în mai multe domenii sociale. Ajutorul oferit constă în: dotarea unui centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități, dotarea a două ludoteci pentru recuperarea copiilor cu cerințe educaționale speciale (tulburări din spectrul autist, sindromul Longdon-Down și deficiențe asociate), oferirea de scaune rulante electrice pentru adulții cu diazabilități locomotorii, kituri cu rechizite pentru un an, consultații optometrice și ochelari de vedere, acțiuni de igienizare a mediului, workshopuri de educație nonformală, excusie la mare pentru copiii din medii vulnerabile, pachete cu produse, rechizite și haine, pentru copii, de Crăciun.

„Am intrat în cel de-al treilea an de activitate, iar bucuria faptului că reușim să ne ducem misiunea mai departe, lună de lună, vine cu o mare responsabilitate pentru societate. Abordarea noastră este proactivă, iar atunci când alegem un proiect în care să ne implicăm, mergem pe teren, discutăm cu oamenii, le aflăm nevoile reale și apoi trecem la treabă. Ne dorim să devenim forța motrice care aduce îmbunătățiri tangibile și durabile în viețile beneficiarilor noștri, de aceea ne întoarcem în anumite comunități, pentru că de cele mai multe ori, nevoile lor nu sunt singulare, au nevoie de implicare susținută.” – declară Andreea Oprea, director executiv Asociația pastel

Proiectele Asociației pastel au avut un impact semnificativ asupra comunităților din multiple zone ale țării, atât în mediul urban, cât și în unele dintre cele mai izolate sate ale României. Printre județele în care a ajuns Asociația pastel se numără: Ilfov, Buzău, Prahova, Tulcea, Teleorman, Dâmbovița, Arad și Iași.

„De 20 de ani nu am mai ieșit în parc. Scaunul rulant electric dăruit de voi m-a ajutat să mă bucur de razele soarelui, în natură, alături de familia mea, după atât de mult timp. Vă mulțumesc din suflet!” – beneficiar Pedale Salvatoare, 2023

Alături de prietena mea cea mai bună am numărat zilele până la această excursie. Nu am fost niciodată la mare și nu îmi vine să cred că sunt aici!” – beneficiar MARE de bine, 2023

Toate aceste proiecte au fost implementate cu sprijinul partenerilor fiananciari, care au susținut cauzele cu sponsorizări în bani sau produse, și cu implicarea solidă a partenerilor insituționali, locali sau naționali, dar și cu ajutorul voluntarilor care au oferit 326 de ore de voluntariat proiectelor Asociației pastel. Eforturile susținute în dezvoltarea acestor colaborări au făcut posibilă implementarea inițiativelor #NicioLunăFărăOFaptăBună, menite să aducă schimbări pozitive în comunități.

„Pentru anul 2024 ne propunem să susținem un număr de 12.000 de beneficiari direcți și deja am planificat proiectele care vor fi din domenii ca: sănătate, incluziune socială, educație, mediu, social. Pentru a ne atinge acest obiectiv, avem nevoie de cât mai multe companii partenere. Doar împreună putem să facem o schimbare pozitivă în societate.” – adaugă Andreea Oprea, director executiv Asociația pastel.

Partenerii financiari ai Asociației pastel în 2023 sunt: Carrefour, Wave Studio, ProCredit Bank, Profi, Lensa, Fundația FAN Courier, AVON, Kaufland, Vard Electro, Schneider Electric, Navrom Delta, Dokia Capital, BIC, Menatwork, Asociația Profesioniștilor către Inimi, Mega Image, Intersnack, Kandia, Muller, Bebe Tei, Bonduelle, Adaconi, Heidi, Breakfast Cereals, Paste Băneasa, Covalact, MHS Truck & Bus, Decathlon, Tanna Atelier, Kellanova, Avera Engineering, Scutecila.ro, MagnaPharm, Jay Advertising, Alexa Event, Body Engineering, Pepco prin programul Pepcolandia.

Partenerii insituționalisunt: M.A.P.N, Fundația pentru S.M.U.R.D, ROMSILVA, Primăria Constanța, Teatrul Evreiesc de Stat București, Complexul Agrement ZOO Călărași, Centrul de zi Amara (Buzău), Asociația SamuSocial, Asociația ASCHF-R, Asociația CONIL, Asociația Niciodată Singur, CSEI Roșiorii de Vede, CSEI Curtea de Argeș, Liceul Teoretic Șerban Vodă, Școala C.A. Rosetti, Colegiul Național Școala Centrală.

În total, 53 de parteneri și 586 persoane fizice (voluntari și donatori) s-au alăturat anul acesta inițativelor Asociației pastel.

Cei care vor să se implice, o pot face atât în calitate de persoane fizice, ca donator sau voluntar, cât și în calitate de persoane juridice prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiei către Asociația pastel – GRATUIT – reducând impozitul datorat statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *