Alfa Software: Peste 120 de companii folosesc deja soluția de automatizare a Bilanțului; numărul firmelor care folosesc E-Factura integrată în ASiS ERP a ajuns la 500  

Distribuie

  • Soluția ce rulează prin platforma ASiS ERP preia automat, din primul pas, peste 90% din datele necesare completării Bilanțului din baza sa de date
  • Timpul câștigat prin automatizarea Bilanțului variază, de la ore chiar la zile, în funcție de mărimea companiei ce folosește serviciile ASiS ERP
  • 2024 va aduce un volum lunar de 1.000.000 de facturi electronice  pentru clienții ASiS

Cluj-Napoca, 29 martie 2024 Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business în ascensiune din Transilvania, anuntă că peste 120 de companii folosesc deja funcționalitatea software-ului ASiS ERP ce automatizează realizarea Bilanțului. Mai mult, numărul firmelor care folosesc E-Factura integrată în ASiS a ajuns la 500.

„Soluția ce rulează prin platforma noastră ASiS ERP preia automat, din primul pas, peste 90% din datele necesare completării Bilanțului din baza sa de date. Timpul câștigat de fiecare firmă prin automatizarea Bilanțului variază, de la ore chiar la zile, în funcție de mărimea societății ce folosește sistemul ASiS ERP. Dezvoltarea, lansată anul trecut, nu doar că reduce semnificativ timpul necesar alocat, dar și, prin programul de validări, indică în scurt timp fiecare element ce necesită corelare”, declară Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

Bilanțul este un document contabil care prezintă situația financiară a unei companii, la un moment determinat în timp. Acesta reprezintă o imagine de ansamblu a bunurilor, datoriilor și capitalului propriu al entității, la data respectivă. În conformitate cu legislația românească, societățile comerciale sunt obligate să depună bilanțurile lor anuale la Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Software-ul ASiS ERP permite atât automatizarea declarațiilor, precum bilanțul, dar și, încă din 2023, integrarea completă și automatizată a E-Facturii, pentru și mai mult timp economisit în activitatea de conformare fiscală.

În context, la nivelul integrării E-Factura în software-ul ASiS ERP, Alfa Software estimează că, la nivel cumulat, clienții care utilizează sistemul integrat vor ajunge să emită o medie de 1.000.000 de facturi electronice lunar, pe parcursul acestui an.

În plus, ASiS ERP integrează și etapa de primire a E-Facturii. Procesul are loc automat, facturile primite prin sistem fiind importate automat în ASiS și interpretate de ERP.

E-Factura este un fisier XML care conţine informaţii codificate standardizate, generat odată cu factura fiscală. Aceasta conține informații electronice suplimentare celor prezente în formatul tipic al facturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *