Ce ar trebui să facă România dacă ratează calificarea la Euro 2020?

Distribuie

2019 este anul în care România va juca meciurile preliminarii pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal din 2020. Cum fotbalul este cel mai iubit sport în țara noastră, din ce în ce mai mulți microbiști își fac calcule și speranțe.

Din păcate, fotbalul românesc nu este în cea mai bună perioadă a sa, iar sorții nu par să fie de partea noastră. Echipele cu care ne vom lupta în grupe sunt Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta, iar primele 3 au pretenții serioase pentru calificare.

 

Care sunt, așadar, șansele României pentru a se califica la Euro?

Pentru a putea juca la turneul final, echipa națională trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri din grupă.

Conform specialiștilor, șansele de calificare sunt de peste 50%, însă lupta va fi una foarte strânsă între Suedia, Norvegia și România pentru locul 2. Spania, care este una dintre echipele cu pretenții la titlul european, va termina, cel mai probabil, pe primul loc în grupă.

Chiar și dacă nu reușește să prindă locul 2 în grupă, România păstrează șanse de a ajunge în play-offul de calificare la Euro datorită clasării pe locul 2 în grupa din Liga Națiunilor. Totuși, calculele sunt destul de dificile, în condițiile în care participarea în playoff este condiționată de calificarea Serbiei, Finlandei, Norvegiei și Scoției.

De ce este special acest campionat european pentru România?

Această ediție de campionat european va fi una deosebit de specială, deoarece se va desfășura în 12 orașe ale Europei, printre care și București.

Capitala României este unul dintre cele 8 orașe în care nu s-a mai găzduit niciun campionat European, așadar, evenimentul ar trebui să fie unul cât se poate de așteptat și de interesant.

Aniversarea a 60 de ani de la înființarea turneului European este o adevărată sărbătoare, de la care România nu ar trebui să lipsească.

Ce ar trebui să facem dacă ratăm calificarea?

În cazul în care se ratează calificarea la acest turneu final, România ar trebui să se focuseze foarte mult pe copii și juniori. Din fericire, avem câteva baze sportive destul de bine puse la punct, care pot da fotbaliști de foarte bună calitate.

Dat fiind faptul că echipa națională trece printr-o perioadă de reconstrucție, este bine să se caute sudarea relațiilor dintre jucători și încercarea de a se crea un nucleu de bază în jurul căruia să se construiască întreaga echipă.

Sunt foarte mulți factori implicați și este foarte important să se investească mai mult și în calitatea fotbalului românesc. Echipele de club pot să propulseze anumiți jucători și le pot oferi încredere și experiența.

Nu este nicio tragedie în ratarea calificării, însă dacă dorim o echipă națională care să performeze este bine să analizăm fiecare detaliu din acest tablou care se numește „ Fotbalul Românesc” și să încercăm să corectăm erorile. România este o țară cu un extrem de mare potențial sportiv, iar acest lucru este demonstrat în sporturi precum tenisul sau handbalul. Este cert, așadar, că se poate.

 

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *