Pe unde am mai călătorit în această vară?

Distribuie

Turismul este singura formă de educație pe care poți să o asimilezi fără probleme, într-un mod cât se poate de plăcut. Fără doar și poate, cei mai bogați oameni sunt cei care aleg să cunoscă locuri noi și oameni noi de pe întregul mapamond.

Cum vara este cel mai bun anotimp pentru a călători, ne-am luat libertatea să transformăm anotimpul cald într-o experiență de neuitat și am bifat câteva locuri extrem de interesante din lume.

Pe unde am călătorit în această vară?

Începutul verii ne-a găsit în România, însă acolo unde țara se agață în cui. Am vizitat Maramureșul cu ale sale tradiții, cu mâncărurile delicioase și cu oameni plăcuți și primitori. Ne-am plimbat cu mocănița și am descoperit peisaje numai bune de tras într-un tablou.

După ce am petrecut câteva zile în zona de nord a țării, am coborât ușor către sud, trecând prin Alba Iulia cu a sa cetate impresionantă și am descoperit județul Hunedoara, un tărâm cu adevărat fermecat, care nu are cum să nu încânte turiștii care îl calcă. Aici există castele, mănăstiri vechi de sute de ani, cetăți dacice, mistere, zimbri și peisaje de poveste. Acest județ ne-a răms întipărit în minte și cu siguranță merită să fie explorat în detaliu.

După ce am gustat puțin din România, ne-am luat zborul în afara țării și am bifat 3 destinații de vis:

 

  • Lisabona.

Este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa și îți oferă străduțe care mustesc de istorie. Este locul în care poți descoperi plaje sălbatice, castele cocoțate pe vârf de munte, localuri perfecte pentru petrecerea unor seri de neuitat și clădiri care te duc cu gândul la perioada conquistadorilor. Fără doar și poate, Lisabona este unul dintre cele mai complexe orașe din Europa și merită să fie descoperit cel puțin o dată în viață.

  • Antalya È™i Coasta Liciei.

Este o altă destinație care ne-a impresionat. Am ales să descoperim minunata coastă a Liciei într-un tur organizat, ceea ce ne-a dat ocazia să învățăm foarte multe de la ghidul ce ne-a fost dedicat. Turcia este o țară plină de tradiții, cu mâncăruri delicioase și cu o îmbinare culturală extrem de bogată. Pe coasta Liciei au trecut o mulțime de civilizații care și-au lăsat amprenta. De asemenea, și-a lăsat amprenta și natura, care a săpat o deltă deosebit de frumoasă (Delta Dalyanului), a dat naștere unor izvoare termale naturale și unor piscine la fel de naturale (Pamukale) și a ridicat munți înalți și salbatici.

  • Londra.

De asemenea, această vară ne-a purtat prin capitala Marii Britanii, un amalgam de culturi, care păstrează totuși farmecul londonez prin ale sale autobuze roșii supraetajate, prin telefoanele publice care încă funcționează și prin simbolurile care au făcut acest oraș cunoscut: Turnul Londrei, Big Benul sau London Eye. Londra este un oraș tumultuos, în care vei găsi ce să faci, indiferent că ești un pasionat al sporturilor, al artei sau pur și simplu un iubitor al mâncărurilor bune. O parte bună la acest oraș este faptul că are o vreme perfectă pe timpul verii. Nu este nici prea cald, nici prea frig, ceea ce te va încânta pe deplin mai ales atunci când temperaturile în București se apropie de 40 de grade Celsius.

Nu putem spune decât că așteptăm cu nerăbdare următoarea vară, în condițiile în care întreaga planetă are ce oferi. Trebuie doar să descoperim timpul și bugetul necesar pentru a păși pe cele mai fermecătoare tărâmuri.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *