5 idei de amenajare a unui dormitor pentru adolescente

Distribuie

Pe lângă faptul că este o cameră de odihnă, dormitorul adolescentelor ar trebui să fie un spațiu care să le reflecte personalitatea, cu un design care să conțină atât bucăți din copilăria lor și în plus să reflecte faptul că sunt pe drumul de început al maturizării.

De asemenea, când vrei să decorezi un dormitor pentru adolescente va trebui să ai în vedere elemente care să le exprime sentimentele și hobby-urile.
Și pentru că sunt la o vârstă la care sunt pline de idei le poți implica foarte ușor în proiectarea și decorarea dormitorului lor mult visat. Puteți începe, așadar, prin a alege împreună culorile din cameră și vă puteți sfătui asupra designului dorit.

În plus, atunci când proiectezi dormitorul trebuie să iei în considerare că ele au nevoie și de un spațiu în care să își poată petrece timpul cu prietenele, având în vedere că sunt la vârsta la care încep să își manifeste o oarecare independență și încep să își dezvolte o viață socială.

Iar pentru că nu totul se rezumă la jocuri și petrecut timpul cu prietenele, în acest spațiu adolescentele vor avea nevoie și de un birou pentru teme, astfel încât să le creezi un climat liniștit și confortabil care să le permită să studieze cu plăcere.

Pentru a trece mult mai ușor peste această etapă de amenajare a dormitorului am decis să îți vin în ajutor cu câteva idei de dormitoare pentru adolescente.

 

Combinația de nuanțe roz, gri și albe este perfectă pentru adolescentele care vor să se retragă într-un cadru intim, departe de agitația exterioară. Tabloul de pe perete cu „LOVE” și inimioarele de deasupra patului sunt un plus extraordinar pentru acest dormitor.

 

Pereții și parchetul în culori neutre sunt în contrast cu culorile îndrăznețe ale elementelor de decor roz și verzi, care conferă camerei o notă vibrantă și plină de viață.

 

Alb și roz sunt de obicei cele mai utilizate nuanțe pentru amenajarea camerelor de fete. În astfel de nuanțe, pe lângă faptul că dormitorul este plin de culoare, îți conferă și o senzație de realaxare. De asemenea, este și un dormitor foarte practic cu multe sertare pentru depozitare, încadrate perfect în decor.

 

Nuanțe preferate pentru adolescenți, coralul și turcoazul se dovedesc a fi uimitoare pentru camera de zi în această combinație. Se remarcă un dormitor organizat și luminos, iar elementele albe din decor (pernele pufoase și scaunul) accentuează aceste aspecte.

 

Culoarea violet a devenit destul de populară printre preferințele fetelor. Predominanța acestei nuanțe în decorul dormitorului îi dă un farmec aparte camerei. Este un dormitor care îți dă atât o senzație de relaxare, dar în același timp conferă și note de energie. Un dormitor elegant și bine organizat, care permite atât relaxarea cât și desfășurarea activităților necesare oricărei adolescente.

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *