De ce sa daruiesti carti pentru copii cu ocazia Craciunului

Distribuie

Craciunul este atat de aproape! Si, daca te intrebi ce ar trebui sa ii oferi celui mic, copiilor prietenilor tai, nepotilor sau oricarui copil din viata ta, iti recomandam cu tarie carti pentru copii, precum cele de la universenciclopedic.ro.

Multi oameni isi pot aminti o carte preferata pe care o citeau cand erau mici. Exista multe avantaje cand vorbim despre a oferi carti copii celor mici. De asemenea, ar trebui sa profitam si sa le citim aceste carti celor mici, cu voce tare, pentru ca asta ii va ajuta inclusiv in dezvoltarea limbajului si constientizarea vocabularului.

Cartile au o varietate mai mare de cuvinte decat conversatiile. Insa, sunt importante si discutiile purtate cu copiii pe baza cartilor. Adultii trebuie sa discute ideile din carti cu cei mici, pe masura ce apar, spre deosebire de simpla citire a unei carti de la inceput pana la sfarsit. Discutia despre imagini sau despre ceea ce s-a intamplat poate duce la conversatii bogate si la imbunatatirea dezvoltarii limbajului. Cu cat stiu mai multe cuvinte, cu atat este mai simplu sa le recunoasca si sa inteleaga semnificatia textului. Copiii care citesc mai mult devin cititori mai buni si elevi de succes.

Cartile sunt oglinzi si ferestre. Aceste ferestre pot deveni usi spre alte lumi atunci cand ne folosim imaginatia si devenim parte a lor. Cartile pot fi, de asemenea, oglinzi, atunci cand vedem propriile noastre vieti si experiente in ele. In acest fel, ele ne arata care este locul in lume. Cartile ii pot ajuta pe copii sa vada alte lumi. Copiii au nevoie de multe tipuri de carti, cu sau fara ilustratii, pentru a intelege ca oamenii provin din culturi diferite si au moduri diferite de a gandi si de a face lucrurile.

Un studiu a aratat ca micutii care cresc in case cu multe carti au parte de mult multa educatie decat copiii din casele fara carti. Acest lucru nu are nicio legatura cu educatia, ocupatia si clasa sociala a parintilor lor.

A oferi copiilor lecturile potrivite, alese de la edituri pentru copii speciale, precum cele de la universenciclopedic.ro, si dragoste de lectura poate fi cel mai bun cadou pe care l-ai facut vreodata de Craciun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *