Invatam din joaca, invatam construind

Distribuie

Atunci cand vorbim despre copii nostri, cu totii scoatem in evidenta lucrurile bune pe care acestia le fac. Dar este important sa analizam si activitatile care au dus la o dezvoltare armonioasa. In ultimul timp s-a remarcat o crestere a cererii pentru joc de constructie, prin urmare in continuare vom vorbi despre acestea si despre modul in care acesta poate contribui la dezvoltarea celor mici.

Atunci cand vorbim de un joc de asamblare si fixare, vorbim despre o serie de abilitati necesare, abilitati pe care copilul si le va dezvolta inca de o la varsta frageda. Numai imagineaza-ti cata concentrare implica un joc de asamblare – construieste un vehicul. Daca iti doresti un joc de constructie iti recomandam un joc numit gentuta Construieste un vehicul, el este disponibil pe jucaresti.ro la doar 108 lei.

Dar iata care sunt principalele beneficii pe care un joc de constructie le aduce unui copil:

  • Contribuie la dezvoltarea imaginatiei, a creativitatii si a inventivitatii – daca jocul de construit nu vine cu un plan anume de constructie sau daca piesele permit si constructia unor alte lucruri, jocul de constructie are un aport imens in dezvoltarea imaginatiei, a creativitatii si a inventivitatii.
  • imbunatatesc dezvoltarea motricitatii – stim cu totii ca este mai dificil ca un copil sa apuce corect o piesa de construit, dar folosind regulat acest tip de piese isi vor imbunatati modul in care apuca si pozitioneaza lucrurile din jurul lor.
  • Rabdare si concentrare – jocuri de constructie implica uneori multa rabdare si concentrare, mai ales daca vorbim, asa cum este si cazul nostru, de constructia unui vehicul.
  • Incurajeaza incercarea si gandirea logica – de cate ori nu am renuntat la unele lucruri inainte sa le incercam? Ei bine, este important sa stim inca de cand suntem mici ca unele lucruri chiar trebuie incercate inainte de a le refuza.
  • Lucru in echipa – uneori este important sa stim sa lucram impreuna cu alti oameni, iar copii trebuie sa invete sa imparta inca de cand sunt mici.

Daca iti doresti un joc de construit, nu uita sa verifici si oferta celor de la Jucaresti. Jocul pomenit anterior il poti comanda aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *