Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate accelerează procesul de decarbonizare derulat de organizațiile de la nivel global

Distribuie

Microsoft și partenerii săi au investit, și investesc în continuare, în tehnologii care să ajute companiile din fiecare industrie să se adapteze condițiilor de piață în continuă schimbare, ritmul rapid al acestei transformări având potențialul de a schimba lumea în bine.

În luna februarie, Microsoft a prezentat o selecție de oferte de servicii cloud specifice fiecărei industrii, ce reunesc capabilități de care clienții și partenerii au nevoie pentru a continua să inoveze. Acestea sunt un cumul al serviciilor dedicate fiecărui segment în parte reprezentate ca expresii ale portofoliului Microsoft Cloud.

Săptămâna aceasta, Microsoft prezintă în cadrul evenimentului Inspire,  o nouă ofertă de servicii cloud (disponibilă pentru previzualizare) care va aborda o problemă prioritară pentru clienți în acest moment. Serviciile Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate (Microsoft Cloud for Sustainability) sunt gândite pentru a ajuta companiile să evalueze, să înțeleagă și să controleze emisiile de carbon pe care le generează, să-și stabilească obiective de durabilitate și să ia măsurile necesare în această direcție.

DTIndustry

La nivel global sunt necesare măsuri pentru reducerea urgentă a emisiilor de carbon.

La nivel global, experții în problemele privind clima sunt de părere că oamenii, companiile, industriile și națiunile trebuie să ia măsuri urgente pentru a reduce emisiile de carbon și nu sunt singurii care subliniază acest lucru: potrivit Accenture, 94% dintre directorii executivi ai companiilor de top consideră că sustenabilitatea este importantă sau foarte importantă pentru succesul afacerilor lor în viitor.

Evaluarea impactului general al unei organizații asupra mediului este o provocare deosebită, iar pentru a înțelege și a diminua impactul asupra mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de carbon și adoptarea unor principii de echitate ecologică, este necesar să fie luate măsuri la nivel colectiv.

Astfel, organizațiile trebuie să-și monitorizeze constant amprenta asupra mediului, să raporteze periodic către stakeholderi, să reducă utilizarea resurselor și amprenta de carbon prin activități de reciclare și să înlocuiască resursele care generează o amprentă de carbon însemnată cu unele ecologice.

Toate aceste procese presupun reducerea gradului de implicare efectivă a factorului uman și utilizarea unui flux de date constant, care să se desfășoare prin intermediul conectorilor ce oferă date automatizate, exacte, în timp real și, în cele din urmă, transformarea în acțiuni concrete a acelor informații bazate pe date.

Microsoft se angajează să accelereze demersurile de sustenabilitate ale organizațiilor de pretutindeni.

Întrucât Microsoft își propune să contribuie la accelerarea demersurilor de sustenabilitate ale organizațiilor de la nivel global, a dezvoltat Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate – cu rolul de a ajuta companiile să poată gestiona derularea inițiativelor de mediu, utilizând informații complexe, integrate și automatizate, astfel încât acestea (organizațiile) să accelereze fiecare etapă a călătoriilor lor către sustenabilitate, bazându-se pe resursele Microsoft cloud.

Prin intermediul ofertei Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate, compania ajută clienții să utilizeze datele de sustenabilitate într-un mod eficient, incluzând oferte de tip SaaS care pot fi conectate la surse de date în timp real, care pot accelera integrarea și raportarea datelor, pot furniza rapoarte exacte asupra emisiilor de carbon, pot măsura performanța în raport cu obiectivele și pot facilita extragerea de concluzii bazate pe analiza datelor, astfel încât organziațiile să poată acționa mai eficient.

Scenarii de utilizare care demonstrează modul în care organizațiile vor putea utiliza Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate pentru a-și atinge obiectivele:

  • Directorii departamentelor IT vor putea monitoriza cu ușurință rapoarte privind emisiile de carbon generate de activitățile ITși ulterior, aceștia vor putea armoniza sursele de date privind emisiile într-un singur raport.
  • Companiile vor putea evalua gradul de sustenabilitate al clienților lor, pentru a urmări progresul în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon, inclusiv a celor din categoriile 1-3 (emisiile generate de resursele companiei, emisiile provenite din utilizarea energiei achiziționate și toate celelalte categorii de emisii de carbon).
  • Clienții vor putea identifica zonele care generează emisii ridicate și pot constatata dacă îndeplinesc aceste obiective (de reducere a emisiilor). De exemplu, dacă un sistem HVAC nu își atinge obiectivul de reducere a emisiilor, sarcina poate fi atribuită departamentului administrativ pentru a face îmbunătățirile necesare în direcția atingerii obiectivului respectiv.

În concluzie, serviciile Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate facilitează monitorizarea, raportarea și reducerea emisiilor de carbon, mai ușor și mai eficient, la nivelul fiecărei organizații.

Anunțul făcut de Microsoft le oferă partenerilor de pretutindeni o imagine mai clară asupra modului în care Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate poate facilita noi inovații în folosul întregii planete.

La Inspire, Microsoft analizează modul în care companiile integrează principiile de sustenabilitate în operațiunile lor. Procedând astfel, sunt generate noi tipare de abordare și soluții pentru provocările cu care se confruntă acestea. De la lanțurile de aprovizionare digitale care îmbunătățesc procesele de business și reduc amprenta de carbon până la senzorii IoT care transmit datele în timp real (prin telemetrie), în vederea realizării analizelor predictive, sunt numeroase exemple care arată modul în care tehnologia ar putea facilita succesul demersurilor de sustenabilitate.

La un anumit nivel, fiecare industrie suferă o transformare digitală sustenabilă. Clienții din domeniul serviciilor financiare folosesc datele și inteligența artificială pentru a-și evalua progresul în ceea ce privește investițiile incluzând factori de mediu, sociali și guvernanță (ESG) și expunerea la riscul climatic. Clienții din sectorul producției trec de la active inteligente la fabrici inteligente, permițând optimizarea în timp real și deblocând noi informații bazate pe date pentru a reduce emisiile de carbon la nivelul operațiunilor și al lanțurilor de aprovizionare. Companiile de retail își gestionează și optimizează lanțurile de aprovizionare, urmărind și amprenta de carbon a produselor pe parcursul tuturor etapelor, de la producător la consumator, cu scopul de a reduce emisiile și a oferi produse care să răspundă cererii clienților.

Anunțul Microsoft marchează doar începutul, iar mai multe informații despre ceea ce presupune Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate, pentru fiecare industrie, sunt disponibile accesând microsoft.com/sustainability.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *