Competiția Municipală de BOCCE Special Olympics pentru sportivii cu dizabilități intelectuale

Distribuie

BUCUREȘTI, 14 decembrie 2023Fundația Special Olympics din România organizează joi, 14 decembrie, începând cu ora 10:00 Competiția Municipală de Bocce Special Olympics România, desfășurată cu sprijinul companiei Henkel, la Sala de Jocuri a Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

Evenimentul va reuni peste 50 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la ONG-uri și Școli Speciale, din București și județele Prahova, Bacău și Giurgiu.

Competiția este gândită pentru echipe de dublu, care pot fi și mixte, sportivi cu vârsta de peste 10 ani. Jocul de Bocce este unul dintre sporturile favorite ale BRAVILOR Special Olympics, cu rezultate bune și la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin din 2023, unde echipa mixtă formată din Ilinca Oteliță și Darius Boghiu, din Bacău, au câștigat 1 medalie de argint (la individual băieți); locul 4 (la individual fete) și locul 6 la dublu mixt. Darius și Ilinca vor călători la București pentru a lua parte la eveniment.

”Jocul de Bocce este captivant și aduce multă bucurie sportivilor care participă la competiții. Nu întelegem cu adevărat bucuria jocului decât dacă vedem o astfel de întrecere în care coordonarea, răbdarea și ambiția sunt elementele cheie pentru un joc captivant și antrenant. Ne bucurăm că anul acesta compania Henkel va sprijini financiar evenimentul fiind alături de sportivii Special Olympics România, alăturându-se astfel prietenilor noștri care susțin sportul pentru persoanele cu dizabilități intelectuale”, a declarat Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România.

Pentru Special Olympics România este ultima competiție din acest an al aniversării a 20 de ani de activități în beneficiul sportivilor cu dizabilități intelectuale din România.

Competiția Municipală de Bocce Special Olympics se desfășoară cu sprijinul financiar al companiei Henkel. Partenerul evenimentului este Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, care a oferit accesul gratuit la Sala de Jocuri a Univeristății. Voluntari vor fi studenți și profesori de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, antrenori, părinți și însoțitori de delegații, angajați ai companiei Henkel.

Despre jocul de bocce: În România, practicarea acestei discipline sportive de către persoanele cu dizabilități a fost introdusă în anul 2005 la Jocurile Prieteniei Special Olympics desfășurate la Constanța. Scopul jocului este legat de lansarea pallinei într-un spațiu regulamentar al terenului de joc, urmând ca apoi bila să fie lansată cât mai aproape de țintă (pallină).  Se poate juca pe orice tip de suprafață plană (iarbă, asfalt, material sintetic, nisip etc), cu condiția să nu existe niciun element temporar sau permanent pe suprafața terenului care să împiedice deplasarea bilei pe o traiectorie dreaptă, lansată din orice punct al terenului destinat lansării. Setul de bile este constituit din 4 bile de culoare roșie, 4 bile de culoare verde și o bilă de culoare albă numită pallină.

Despre Special Olympics România: Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate în care toate abilitățile sunt recunoscute și apreciate. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva prejudecăților sociale, a segregării și intoleranței. În ultimii 20 de ani, Special Olympics România a ajutat peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

De 20 de ani, schimbăm vieți prin SPORT și EDUCAȚIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *